<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13537987\x26blogName\x3d.::4o+MATI::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://4mati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://4mati.blogspot.com/\x26vt\x3d-3529551192642507431', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
4ï ÌÁÔÉ

Αφιέρωμα στo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Εισαγωγικό σημείωμα...


Φίλες και φίλοι,

Η ρήση «Η φύση δεν κάνει τίποτα άχρηστο» του αρχαίου μας φιλοσόφου Αριστοτέλη, συμπυκνώνει σε ελάχιστες λέξεις όλη την αλήθεια για τη σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος. Η ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από τα προβλήματα που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε στο περιβάλλον, είναι ένα στοίχημα που πρέπει υποχρεωτικά να κερδηθεί. Και το σχολείο είναι ο ιδανικός χώρος για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και για τη συμμετοχή σε ωφέλιμες δράσεις. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε στο 4ο Εσπερινό ΤΕΕ την Ομάδα Ανακύκλωσης Χαρτιού & Ηλεκτρικών Στηλών που έχει ήδη τοποθετήσει ειδικούς κάδους για την περισυλλογή των υλικών.

Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή που ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της. Γι’ αυτό τώρα που τα σχολεία κλείνουν για διακοπές αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το 5ο τεύχος της εφημερίδας μας στο Περιβάλλον και κρίναμε σκόπιμο να δώσουμε το λόγο στους ειδικούς. Επιλέξαμε, λοιπόν, αυτούσιο υλικό από τους δικτυακούς τόπους μερικών από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και σας το παρουσιάζουμε. Συλλέξαμε δεκατρία εξαιρετικά ενδιαφέροντα αλλά και χρήσιμα κείμενα που δίνουν το στίγμα μιας προσπάθειας στην οποία κανείς δεν πρέπει να μένει αμέτοχος.

Παράλληλα με τα κείμενα, θα βρείτε και παρουσιάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων με στοιχεία επικοινωνίας και συμμετοχής στο εθελοντικό τους έργο.

Θα είμαστε πάλι μαζί από Σεπτέμβριο ανανεωμένοι, με περισσότερο μεράκι και δημιουργική διάθεση.

Καλή σας ανάγνωση και Καλό Καλοκαίρι!

Η Ομάδα Έκδοσης
του 4ου Εσπερινού ΤΕΕ Ηρακλείου