<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13537987\x26blogName\x3d.::4o+MATI::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://4mati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://4mati.blogspot.com/\x26vt\x3d-3529551192642507431', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
4ï ÌÁÔÉ

4o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης


«Φοιτήστε παράλληλα με τις υποχρεώσεις σας
και αλλάξτε τη ζωή σας!»


Επιδίωξη του Σχολείου μας είναι να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες του κάθε μαθητή κάνοντάς τον ενεργό συμμέτοχο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι ο απόφοιτος του Σχολείου μας να διαθέτει όχι μόνο γνώση και τεχνική κατάρτιση αλλά και μια πολυσύνθετη προσωπικότητα ώστε να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της κοινωνίας.

· Ιστορία Σχολείου
Το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο υπηρετεί με συνέπεια τα τελευταία 25 χρόνια την Τεχνική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην πόλη μας. Συνολικά από το Σχολείο μας έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 3.000 μαθητές.

· Ωράριο Λειτουργίας
Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου μας (19:10-22:45) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν θα πρέπει να αναστείλουν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα φοίτησης και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αλλαγή της επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης. Η φοίτηση στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ παρακάμπτει αυτές τις δυσκολίες χωρίς να υστερεί στο περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης.

· Δικαίωμα εγγραφής
Δικαίωμα εγγραφής στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ έχουν όσοι διαθέτουν Απολυτήριο Γυμνασίου:
- Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
- Εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τη θέση τους.
- Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

· Τομείς – Ειδικότητες
Στο Σχολείο μας λειτουργούν 7 Τομείς Σπουδών και προσφέρονται οι πλέον σύγχρονες ειδικότητες:

- Μηχανολογίας
- Οχημάτων
- Ηλεκτρολογίας
- Δομικών Έργων
- Οικονομίας & Διοίκησης
- Υγείας & Πρόνειας
-
Πληροφορικής

· Εγκαταστάσεις Σχολείου – 1ου ΣΕΚ
Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στεγάζεται πλέον στο νεόδμητο σύγχρονο κτίριο της οδού Ελ. Σκεπετζή στην Κηπούπολη. Το Σχολείο μας διαθέτει:
- 24 αίθουσες διδασκαλίας,
- Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,
- Βιβλιοθήκη,
- 3 εργαστήρια Πληροφορικής,
- Εργαστήριο Χημείας – Φυσικής,
- Εγκαταστάσεις μπάσκετ, βόλεϊ & ποδοσφαίρου


Τα εργαστηριακά μαθήματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του 1ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, που διαθέτει για τις ανάγκες των μαθημάτων του Σχολείου μας:
- 8 εργαστήρια Μηχανολόγων
- 7 εργαστήρια Πληροφορικής
- 5 εργαστήρια Ηλεκτρολόγων
- 1 εργαστήριο Κτιριακών Έργων


· Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη
Στο Σχολείο μας λειτουργούν απογευματινά τμήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, με έμπειρους καθηγητές, με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών. Τα τμήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης λειτουργούν στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικοτήτων που επιλέγουν οι μαθητές.

· Μαθητές
Οι συνθήκες εκπαίδευσης είναι προσαρμοσμένες σε ενήλικες, που αποτελούν και την πλειοψηφία των μαθητών. Στο Σχολείο μας τη φετινή χρονιά φοίτησαν 600 περίπου μαθητές. Ο Μέσος Όρος ηλικίας μαθητών είναι τα 24 έτη. Οι μαθητές του Σχολείου μας είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

· Προοπτικές αποφοίτων
Το Σχολείο μας διακρίνεται για τη μεγάλη αποδοχή των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Η εξειδικευμένη γνώση που αποκτούν σε συνδυασμό με την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, τους καθιστούν έτοιμους να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.
Οι απόφοιτοι του Σχολείου μας έχουν τα δυνατότητα να συμμετέχουν σε Διαγωνισμούς του Δημοσίου στην Ειδικότητά τους αλλά και ισότιμα με τους αποφοίτους Γενικού Λυκείου.
Παράλληλα οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν μέσω των πανελλαδικών Εξετάσεων σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

· Δράσεις – Ομάδες
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες:
- Μουσική Ομάδα,
- Θεατρική Ομάδα,
- Κινηματογραφική Λέσχη,
- Ομάδα Εύρεσης Εργασίας,
- Ομάδα Ανακύκλωσης,
- Ομάδα Έκδοσης

· Εκδηλώσεις Σχολείου
Η εκπαιδευτική διαδικασία εμπλουτίζεται από:
- διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών,
- συμμετοχή σε εκθέσεις και διαγωνισμούς,
- εκδηλώσεις με στελέχη της αγοράς εργασίας.


Το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου έχει αδελφοποιηθεί με την αντίστοιχη Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λευκωσίας Κύπρου.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη φοίτηση στο Σχολείο μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:


4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου

Διεύθυνση: Ελευθερίου Σκεπετζή 31, Κηπούπολη, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνο & Fax: 2810-320770

Δικτυακός τόπος: www.esperino.gr

E-mail: 4esperino@gmail.com