<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13537987\x26blogName\x3d.::4o+MATI::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://4mati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://4mati.blogspot.com/\x26vt\x3d-3529551192642507431', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
4ï ÌÁÔÉ

Εισαγωγικό σημείωμα...



Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε για τρίτη φορά στην πνευματική διαδρομή του Σχολείου μας, μ’ ένα τεύχος αφιερωμένο στο νησί που έχουμε την τύχη να μας φιλοξενεί και να μας εμπνέει.

Η Κρήτη μας, τόπος με πλούσια ιστορική αξία, μοναδικό κράμα πολιτισμών στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, γενέτειρα του Δία και μήτρα του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού, του Μινωικού. Από δω ξεκίνησε η Ευρώπη το ταξίδι της στην ήπειρο που σήμερα φέρει τ’ όνομά της. Τόπος που γέννησε το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, το Βιτσέντζο Κορνάρο, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το Νίκο Καζαντζάκη και το Νίκο Ξυλούρη. Τόπος ηλιόλουστος, εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, τόπος ευλογημένος, πληθωρικός μα και ιδιόμορφος. Η γη των μύθων και των θρύλων με τους σπάνιας ιδιοσυγκρασίας κατοίκους και την ξακουστή κρητική φιλοξενία. Τα πυρωμένα λόγια του Καζαντζάκη, που επιλέξαμε ως εισαγωγή στο αφιέρωμά μας, δίνουν με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα.

Η θεματολογία που αφορά την Κρήτη είναι πραγματικά ανεξάντλητη και γι’ αυτό το λόγο και το επόμενο τεύχος, που θα κυκλοφορήσει μετά τα Χριστούγεννα, θα είναι επίσης αφιερωμένο στην Κρήτη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμα μία φορά, όσους συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια έκδοσης του εντύπου μας. Οι σελίδες του είναι ανοικτές σε όλους, γιατί βασικός μας στόχος είναι η γεφύρωση της καθημερινότητας με την τέχνη της ζωής και ο ανοικτός διάλογος της εκπαιδευτικής κοινότητας με την κοινωνία.

Καλή σας ανάγνωση και καλές γιορτές!

Η Ομάδα Έκδοσης
του 4ου Εσπερινού ΤΕΕ Ηρακλείου