<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13537987\x26blogName\x3d.::4o+MATI::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://4mati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://4mati.blogspot.com/\x26vt\x3d-3529551192642507431', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
4ï ÌÁÔÉ

Μερικές σκέψεις για τον Έρωτα...


Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε για δεύτερη φορά στην πνευματική διαδρομή του Σχολείου μας, με βαθιά πλέον ριζωμένη στις ψυχές μας την ελπίδα πως η προσπάθειά μας θα κερδίσει το στοίχημα και θα καθιερωθεί στο χρόνο και στις συνειδήσεις.

Από την αρχή θέσαμε ως στόχο να γεφυρώσουμε την καθημερινότητα με την τέχνη της ζωής και τα επαινετικά σχόλια που διαρκώς λαμβάνουμε, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την προσδοκία μας. Από το 1o μας κιόλας τεύχος επιχειρήσαμε να ξεφύγουμε από τα στενά όρια ενός σχολικού εντύπου, ρίχνοντας γέφυρες επικοινωνίας με το ενδιαφέρον μιας πιο ευρείας κλίμακας αναγνωστών. Προσανατολισμός μας, άλλωστε, είναι η ενδελεχής διερεύνηση των συστατικών της ζωής.

Το 2ο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένο στον «Έρωτα», τον απρόβλεπτο, τον ανατρεπτικό, το βασανιστικό, μα και λυτρωτικό ταυτόχρονα. Αφορμή και έναυσμα για την επιλογή του θέματος αποτέλεσε ο βαθιά εσωτερικός, μα και τόσο αληθινός στίχος της Κικής Δημουλά: «Μόνο ο φόβος θα προαχθεί. Ο έρωτας θα μείνει από απουσίες…». Δεκαοκτώ εξαίρετοι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων αποδέχτηκαν την πρότασή μας και καταθέτουν με ψυχή τη δικιά τους μαρτυρία για το πιο πολυσυζητημένο συναίσθημα. Η αποκαλυπτική τους οπτική στα φαινόμενα που γεννούν τον έρωτα αποτελεί πραγματική πρόκληση για συνειρμούς…

Μην ξεχνάτε πως οι σελίδες του εντύπου μας είναι πάντα ανοιχτές σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εκφραστεί στα θέματα που καταπιανόμαστε. Η δικιά σας συμμετοχή, αναμφίβολα, θα αποτελέσει το επιστέγασμα επιτυχίας της προσπάθειάς μας για διάλογο της εκπαιδευτικής κοινότητας με την κοινωνία.


Καλή σας ανάγνωση!

Η Ομάδα Έκδοσης
του 4ου Εσπερινού ΤΕΕ Ηρακλείου